Upplysningar om annonsörer

Private Internet Access-recension

SLUTSATS: Vi gillar att Private Internet Access har 100% öppen källkod, har en strikt policy om att inte logga, ett användarvänligt gränssnitt, robusta säkerhetsfunktioner och utmärkta resultat i hastighetstester. PIA, som ägs av KAPE technologies, lovar att "hålla dina data säkra och din identitet privat medan du njuter av begränsningsfri surfning". Lever de upp till kraven? Ta reda på det när vi diskuterar dess säkerhets- och integritetsfunktioner, servernätverk, hastighetstestresultat och mycket mer!
👍 FÖRDELAR:
 • Omfattande serverinfrastruktur - 35 000 servrar i 78 länder över hela världen
 • Anslut upp till 10 enheter samtidigt med ett enda abonnemang
 • Obegränsad bandbredd
 • 100% öppen källkod
 • Strikt policy mot loggar och kill-switch på alla klienter
 • Utmärkta resultat i hastighetstester
 • Linux-klient finns tillgänglig och installationen är enkel
 • Tillåter anpassning av krypteringsalgoritm och protokoll
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser i USA, Australien, Storbritannien, Kanada och Tyskland
 • Blockera skadlig kod, skadliga skript, annonser och spårare med MACE Ad Blocker
 • Tillgängliga klientappar för nästan alla plattformar - Windows, macOS, Linux, Android och Apple iOS
 • Stödjer webbläsartillägg och förkonfigurerade routrar
 • Möjlighet till direktchatt
 • Accepterar anonyma betalningsmetoder (kryptovalutor och presentkort från tredje part)
👎 NACKDELAR:
 • Saknar multi-hop anslutningar
Säkerhets- och sekretessfunktioner

Okej, så låt oss hoppa direkt in på vad som skiljer Private Internet Access från alla andra VPN-tjänster när det gäller säkerhet. Även om tjänsten har alla standardfunktioner som kryptering på militärnivå, kill-switch, skydd mot DNS-läckor och IP-läckor, så har ändå PIA några saker som är unika. Först och främst låter de dig anpassa din krypteringsalgoritm och dina protokoll, så du kan växla mellan AES-128 eller AES-256 eller utforska en handfull andra protokoll som OpenVPN och Wireguard. För det andra erbjuder Private Internet Access dedikerade IP-adresser i USA, Australien, Storbritannien, Kanada och Tyskland. Till skillnad från delade IP-adresser har en egen IP-adress ett antal tydliga fördelar:

- Du kommer att uppleva mindre avbrott på spelplattformar.
- Färre verifieringar när du loggar in på webbplatser.
- Du kan få tillgång till privata nätverk på distans.
- Du kan göra bankärenden och betalningar online på ett säkert sätt.

Därefter tillkommer PIA:s eget proprietära reklamblockeringssystem som kallas MACE ad blocker. Denna funktion är utformad för att automatiskt blockera skadliga skripts, annonser, spårare och annan skadlig kod. Om du är trött på att annonser följer dig på internet eller om du oroar dig för att oavsiktligt installera skadlig kod kommer MACE ge dig en viss sinnesfrid. Utöver allt detta får du också stöd för port forwarding, avancerad split tunneling, SOCKS5 proxy, firewall och ett Chrome-tillägg.

Servernätverk

Fler servrar innebär i allmänhet snabbare och mer tillförlitliga anslutningar var som helst i världen. Detta innebär en bättre surfupplevelse och laggfria spel. Private Internet Access kommer inte att lämna dig i sticket eftersom de kan skryta med hela 35 000 servrar i 78 länder över hela världen. Ännu mer anmärkningsvärt är att de erbjuder flera servrar i regioner som ofta förbises av andra VPN-tjänster, till exempel Afrika och Sydamerika.

Hastighet och tillförlitlighet

Så, resulterade PIA:s omfattande servernätverk i absurt höga hastigheter? Vi testade PIA:s servrar på tre olika platser med en basanslutningshastighet på 100 Mbps. Efter att ha anslutit till en lokal server i New York sjönk vår hastighet med endast 9%. Med tanke på att den genomsnittliga hastighetsförlusten när man ansluter till ett VPN är mellan 10-20% ser det bra ut än så länge. När vi anslöt till en server i Australien lyckades PIA leverera 87,5 Mbps. En server i Kanada gav 57,7 Mbps och en annan i Singapore gav en nedladdningshastighet på 59,3 Mbps. Att döma av resultatet av våra hastighetstester ser det ut som om PIA lever upp till sitt påstående om att ha det snabbaste VPN-nätverket.

Kompatibla plattformar och enheter

Med ett enda abonnemang får du obegränsad bandbredd och samtidiga anslutningar på upp till 10 enheter. Private Internet Access har också klientappar för Windows, macOS, Linux, Android, Apple iOS och webbläsartillägg för Firefox, Chrome och Opera. Private Internet Access utökar också VPN-täckningen till nästan alla enheter i ditt hushåll med förkonfigurerade routrar.

Prissättning

Precis som de flesta VPN-tjänster blir månadskostnaden lägre ju längre du betalar i förskott. För Private Internet Access får du hela 83% rabatt när du väljer en treårig plan och betalar endast 2,08 USD per månad i stället för de vanliga 11,95 USD. Använd vår länk för att säkra detta erbjudande och få 2 månader gratis plus ett antivirus! Är du inte redo att teckna ett treårigt avtal? Du kan fortfarande få 72 % rabatt på en 1-årsplan. Oavsett vad du väljer så är du tryggad med PIA:s 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Kundtjänst

Private Internet Access supportportal är uppdelad i 5 sektioner: community, guider, kunskapsdatabas, nyheter och kontakta oss. Artiklarna är mycket hjälpsamma, särskilt de detaljerade felsökningsguiderna. Om du inte känner för att gräva igenom hundratals artiklar kan du använda livechatt-widgeten som finns i det nedre högra hörnet på webbplatsen. Livechatten är tillgänglig mellan 9:00 - 18:00 måndag till fredag MST. Utanför dessa tider kan du skicka in ett ärende eller skicka ett e-postmeddelande till helpdesk@privateinternetaccess.com.
 
VÅRA BÄSTA ERBJUDANDEN:X