Om den här webbplatsen - Hur vi testar VPN-programvara

Ditt lokala kafée är den perfekta platsen för att koppla av med vännerna, jobba eller brainstorma idéer för en ny startup. Vad många människor inte vet är att det också är den perfekta platsen för cyberkriminella att avlyssna varje bit information som du skickar ut på Internet. Medan du smuttar på din chai latte njut samtidigt en hackare av dina uppgifter - kreditkortsinformation, inloggningsuppgifter, användarnamn och lösenord, viktig e-post, med mera.

Om du är en av dem som behandlar kaféer som sitt andra hem eller kontor är det en självklarhet att använda VPN. Som dessutom gör så mycket mer än att hålla dig säker på offentliga wifi-nätverk. VPN blockerar spårare på nätet och ger dig i praktiken högre säkerhet och mer integritet på webben.

Kort sagt är VPN ett måste för alla som surfar ofta, vilket är i stort sett alla. Alla VPN-tjänster är dock inte lika bra, så att välja den bästa kan vara en utmaning. Detta gäller särskilt för de som inte vet det minsta om krypteringar, protokoll och vad det nu kan vara. Det är därför som vi rigoröst har testat och granskat de mest populära VPN-tjänsterna så att du kan välja den bästa som finns där ute.

Så vad var det egentligen vi letade efter? Här är några faktorer som spelade in i vår lista över de bästa VPN-tjänsterna för 2024.

Säkerhetsfunktioner: Tjänsten bör åtminstone använda militärklassad kryptering med AES-265 bit för att skydda din webbtrafik. Vi letade också efter VPN-tjänster som erbjuder en mängd olika protokoll för att tillgodose olika behov av hastighet och säkerhet - L2TP/IPSec, SSTP, PPTP, OpenVPN och WireGuard.

Integritetspolicys och praxis: Ingen läser det finstilta, vilket kan vara ett allvarligt misstag när du väljer vilken leverantör du ska anförtro med din personliga information. Därför tog vi oss tid att läsa varje leverantörs integritetspolicy. VPN-produkterna på vår sida har strikta policys mot loggar, ingen historik av dataintrång eller skrupellös marknadsföring och skumma ägare.

Hastighet: Vi testade varje VPN och försäkrade oss om att den är tillräckligt snabb för sömlös surfning, spel, upp- och nedladdning av filer, videokonferenser och andra hastighetskrävande onlineaktiviteter.

Serverplatser: Hur många servrar finns det? Var är servrarna placerade? Detta är viktigt eftersom ett omfattande servernätverk innebär mindre överbelastning och större bandbredd, ergo högre hastigheter.

Tillåtna samtidiga enhetsanslutningar: Hur många enheter kan du skydda med ett enda abonnemang? De flesta VPN-tjänster låter dig ansluta upp till fem enheter åt gången. Några av våra bästa val erbjuder obegränsade samtidiga anslutningar.

Plattformsoberoende funktionalitet: Fungerar det på din stationära dator, bärbara dator, mobiltelefon och surfplatta? Är den kompatibel med stora plattformar som Windows, Mac, Android och iOS? Har den stöd för andra enheter som spelkonsoler och routrar? Vi tog också hänsyn till faktorer som användarvänlighet, användarvänligt gränssnitt och installationsguider.
 
VÅRA BÄSTA ERBJUDANDEN:X