ExpressVPN-recension

SLUTSATS: Trots en prislapp som är högre än genomsnittet slår ExpressVPN konkurrenterna med sitt robusta servernätverk, sitt strikta engagemang för integritet, sina fantastiska hastigheter och en fantastisk kundsupport. Nya VPN-användare kommer att glädja sig åt det rena och lättnavigerade gränssnittet, medan de avancerade användarna kommer att älska det breda utbudet av säkerhetsfunktioner och tunnelprotokoll. Eftersom ExpressVPN garanterar en säkrare internetupplevelse med endast ett klick tycker vi att ExpressVPN:s pris är mer än motiverat.
👍 FÖRDELAR:
 • Stort servernätverk
 • Inbyggd funktion för hastighetstest
 • Ultrasnabba servrar i 94 länder
 • Solid praxis för sekretess och säkerhet
 • Använder endast RAM-servrar
 • Inga aktivitets- och anslutningsloggar
 • Baserat i en integritetsvänlig jurisdiktion
 • Oberoende granskad
 • Flera tunnelprotokoll
 • Network Lock kill switch och split-tunneling-funktioner.
 • Obegränsad bandbredd
 • Sänker ping och total fördröjning för bättre spelupplevelse
 • Säkerställer offentlig Wi-Fi-säkerhet
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Många olika plattformar som stöds
 • Omfattande betalningsalternativ
 • Fungerar i Kina och Förenade Arabemiraten
 • Kundsupport dygnet runt via livechatt och e-post
 • 30-dagars pengarna tillbaka-garanti
👎 NACKDELAR:
 • Endast 5 enheter anslutna samtidigt
 • Premium-priser
 • Inga multi-hop anslutningar
Funktioner för säkerhet och sekretess

En av de första sakerna man gör titta på när man väljer VPN är dess jurisdiktion. Hur kommer det sig? Vissa länder har lagar om datalagring som gör att brottsbekämpande myndigheter kan få tillgång till dina internetaktiviteter. Det motverkar syftet med VPN, eller hur? Lyckligtvis har Express VPN sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna - en offshore-jurisdiktion som är känd för att vara integritetsvänlig. Landet har ingen lagar om lagring av uppgifter och ingår inte i några internationella avtal om utbyte av övervakning.

ExpressVPN hävdar också att de inte sparar användarnas aktivitets- eller anslutningsloggar. Vi hämtade följande utdrag från företagets sekretesspolicy:

"Vi samlar inte in loggar över din aktivitet, inklusive loggning av webbläsarhistorik, trafikdestination, datainnehåll eller DNS-frågor. Vi lagrar heller aldrig anslutningsloggar, vilket innebär att vi inte lagrar din IP-adress, din utgående VPN-IP-adress, tidsstämpel för anslutningen eller sessionens längd."

Företagets engagemang för integritetsskydd testades när dess servrar beslagtogs 2017 efter en utredning av mordet på den ryske ambassadören i Turkiet, Andrei Karlov. De turkiska myndigheterna begärde tillgång till anslutnings- och aktivitetsloggar, men utan framgång, helt enkelt för att Express VPN inte hade några uppgifter att lämna över från början. Tragiskt, men det befäste också företagets rykte om att vara ett loggfritt VPN.

På säkerhetsfronten är Express VPN inte sämre. För det första används AES-256 – samma kryptering som världens myndigheter använder för att hålla hemlig information hemligstämplad. För det andra har du flera tunnelprotokoll till ditt förfogande: det nya Lightway med öppen källkod, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2 och L2TP/IPsec. Låter det som tekniskt svammel? Ingen fara. Du kan bara låta den stå på Automatisk, så väljer Express VPN det bästa protokollet av sig självt.

Express VPN:s uppsättning av kärnfunktioner levererar skydd i flera lager. Detta inkluderar Network Lock kill switch, split tunnelling, Private DNS, webbläsartillägg och Threat Manager - en gratisfunktion som är utformad för att skydda dig mot spårare, nyfikna appar och skadlig kod. Express VPN gick dessutom över till RAM-disk-läge 2019. Detta innebär att alla dina data raderas vid varje omstart, vilket eliminerar risken för att de hamnar i fel händer. Endast ett fåtal andra VPN-tjänster erbjuder detta, så det är ett stort plus för Express VPN.

Servernätverk

Express VPN har en mycket varierad serverdistribution med 160 VPN-serverplatser i 94 länder. Dessa servrar är utspridda i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet, Mellanöstern och Afrika.

Hastighet och stabilitet

Kombinationen av hårdvara och virtuella servrar, obegränsad bandbredd, utbredda platser och Lightway-protokoll gav lovande resultat under våra hastighetstester. Med en bashastighet på 100 Mbit/s kunde vi nå hastigheter på i genomsnitt 60-80 Mbit/s när vi var anslutna till olika servrar i olika regioner. Detta är bra eftersom det sista du vill ha när du spelar eller surfar på webben är fördröjningar och ojämna anslutningar.

Kompatibla plattformar och enheter

Express VPN har en klient för nästan allt. Den är kompatibel med de flesta operativsystem för datorer och mobiler, medie- och spelkonsoler, routrar, webbläsare och till och med e-läsare. Du kan bara använda det samtidigt på fem enheter, men det finns inget datatak, så du kan ladda ner, surfa eller titta på innehåll online så mycket du vill.

Prissättning

Express VPN erbjuder för närvarande tre betalningsalternativ: månad till månad, 6 månader och 12 månader. Precis som med alla andra VPN-tjänster blir det billigare ju längre du prenumererar. Det är ganska dyrt när du väljer att bli fakturerad varje månad så det kostar $12,95, men det sjunker lite till $9,99/månad om du väljer ett sexmånadersabonnemang. Om du vill få mest valuta för pengarna ska du välja den årliga planen för $8,32 per månad. Alla tre alternativen omfattas av en problemfri 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Kundservice

En annan utmärkande egenskap hos Express VPN är deras dygnet runt-öppna chatt och e-postsupport. Vi talar inte om robotar och automatiska svar, utan om riktiga människor som finns på plats för att hjälpa dig med konfigurationer, felsökning, faktureringsfrågor och mycket mer. Enligt vår erfarenhet tog det bara några sekunder att komma i kontakt med en handläggare via chatten. Det är verkligen bättre än att gräva i en labyrint av online-resurser eller vänta i flera dagar på ett e-postsvar!
 
VÅRA BÄSTA ERBJUDANDEN:X